Levende Mineralen En Vitaminen Hebben De Toekomst

Zaaien, oogsten en fabriceren pillen, poeders en tabletten bevatten haaste geen Levens energie meer. In de 21e eeuw zullen we dan ook steeds meer overgaan tot het zelf zaaien,oogsten en direct (echt vers) gebruiken van levende mineralen, vitaminen, aminozuren, enzymen, vetten, eiwitten, vezels.

Welkom in de Levende Vitaminen en Mineralen Wereld

Beste Lezer,

Zoals u in het GRATIS boek De Nieuwe Dokters kunt lezen, is het tijdperk van de vitaminen en mineralen uit een potje voorbij. De wetenschappers van de 21e eeuw hebben immers ontdekt dat door de intensieve manier van zaaien, oogsten en fabriceren deze pillen, poeders en tabletten nagenoeg geen Levensenergie meer bevatten. In de 21e eeuw zullen we dan ook steeds meer overgaan tot het zelf zaaien, oogsten en direct (echt vers) gebruiken van Levende mineralen, vitaminen, aminozuren, enzymen, vetten, eiwitten, vezels etc. Lees meer in het gratis boek De Nieuwe Dokters.

De geschiedenis van de Levenskracht

Sinds het begin van het bestaan van de mens is de 'levenskracht' in de een of andere vorm aanbeden. Dit is een natuurlijk verschijnsel, omdat de mens zonder die levenskracht niet zou bestaan. Juist omdat de mens dit beseft is die levenskracht heilig voor hem. Het blijkt dat de mens de zon en regen heeft verafgood en hij zijn goden gebeden heeft om een goede oogst; om de vervulling van zijn wensen; om de 'hoorn des overvloeds'. Alleen door geboorte en schepping van nieuw leven en nieuwe dingen is er de mogelijkheid dat de mens zijn bestaan voortzet en zijn plaats op deze aarde rechtvaardigt.

Het feit dat zijn scheppingen maar al te vaak uit de hand lopen en de hele zin van zijn bestaan in twijfel wordt getrokken, verandert niets aan het feit dat zonder de 'levenskrachten de algehele filosofie van die kracht, de mens zelf er niet zou zijn.

Het is dan ook niet moeilijk te begrijpen dat gedurende de geschiedenis van de mensheid zoveel belang is gehecht aan de productie van nieuw leven, zowel plantaardig als dierlijk, dus ook van het zoogdier mens.

Naarmate de mens verder evolueerde, werd hij zich bewust van deze levenskracht en omdat hij niet begreep, ging hij zich er over verbazen, ja, de mens ging zelfs die kracht aanbidden.

Het is dan ook duidelijk zichtbaar geworden dat in de geschiedenis van de verschillende landen van de wereld waar vroegere beschavingen hebben bestaan,de geleidelijke evolutie in tekeningen en schilderingen waarin deze verwondering tot uiting komt en we zien dat bepaalde soorten als "heilig"aanbeden werden.

Een prachtig voorbeeld is de quinoaplant die in Midden-Amerika wordt gekweekt en die, zo gelooft men, door de Inca's als heilig werd beschouwd.

Het eerste Herkennen van de Levensenergie

Als we dit in gedachten houden, is het niet moeilijk te begrijpen hoe fascinerend een nieuwe plantenscheut voor de mens was. Hier was dat harde, nog onbewerkte kleine zaadje, meestal bruin of grijs van kleur, soms gerimpeld en maar al te vaak niet te onderscheiden van het omringende grint of zand, dat plotseling met een druppel regen en een beetje warme zon, openbarsten en in een mum van tijd de eerste groene scheuten van een volkomen nieuwe plant produceerde.

De mens herkende hierin al gauw de levenskracht en besefte dat die hier in haar diepste wezen en op het belangrijkste moment aanwezig was. Mogelijk wist hij niets van stofwisselingen of de belangen van vitaminen en mineralen, maar wat hij wel wist is dat op het moment de scheuten begonnen te groeien, deze het leven zagen. Lees ook Lava Oerlevenskracht dat bestaat uit mineralen en sporenelementen; rechtstreeks uit de natuur, voor de dagelijkse aanvulling op de voeding.

Kiemen in China

Er is dan ook niets om ons over te verbazen dat in een periode waarin wij hier in West-Europa nog in holen leefden, de Chinezen met hun hoogontwikkelde beschaving redeneerden dat deze ontkiemde zaden een eenvoudig toch zeer effectieve aanvulling op de voeding konden betekenen.

Zo blijkt dus dat gebruik van bonenscheuten, al in 3000 voor Christus in China begonnen zijn en dat daarin sinds die tijd geen verandering in is gekomen. Er zijn dan ook aanwijzingen dat de Azteken ook dol waren op deze vorm van voedsel, alhoewel we van de beschaving van de Azteken niet zoveel weten als van de Chinezen beschaving.

Zeker is wel dat de Navajo-Indianen kiemen gebruikten. dus is niet onredelijk om aan te nemen dat de Chinezen in de oude wereld niet de enigen waren die zo redeneerden en kiemen gebruikten.

We zouden ook bespiegelingen kunnen houden over het gebruik van kiemen door oude beschavingen tijdens lange zeereizen, hoewel scheurbuik van begin twintigste eeuw nog niet voorkwam, hadden de Foeniciërs in hun tijd dit probleem wellicht al opgelost. Maar dit is echter slechts een hypothese, hoewel het, een fascinerend idee is en we nemen dat maar aan dat China de 'ontdekker' van dit soort voedsel is.

De Situatie van Nu

Gebleken is dat zo'n drieduizend jaar voor Chr, kiemen een belangrijk voedingsmiddel was in China en dat nog steeds vandaag de dag is en ze ook nog steeds, niet alleen voor gebruik eigen gebruik in China zelf, maar ook voor export naar het Westen.

Exporteren van ingeblikte bonenscheuten naar het Westen is op de eerste plaats begonnen als een nieuwtje, iets om wat variatie te brengen in bepaalde gerechten en tot op zekere hoogte overheerst deze houding nog steeds.

De laatste jaren echter is men in het Westen gaan inzien hoe waardevol kiemen zijn, niet alleen omdat ze zeer smakelijk zijn, maar vooral omdat ze zoveel voedingswaarde bezitten.

Nu gaat het vooral om dit laatste aspect, dat wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Het blijkt dat om de voedingsstoffen ten volle te benutten de zaden pas ontkiemd moeten zijn, volgens de methode die u verderop kunt lezen.

We eten ze dan ook op het moment dat ze de grootst mogelijke voedingswaarde hebben.

Zaadvorming en ontwikkeling

Wanneer het zaad van de moederplant op de grond is gevallen, gaat het eerst een periode van rust in. Gedurende deze tijd treden er weinig zichtbare veranderingen op, het zaad ademt zeer langzaam.

Maar er komt ondertussen wel verandering in het kiemvermogen. De rijpingsperiode kan aanzienlijke verschillen vertonen, afhankelijk van de plantensoort en van de klimatologische en opslagomstandigheden.

Zelfs wanneer zaden zich al hebben ontwikkeld tot een stadium waarin ze kunnen ontkiemen, kunnen ze, ook weer afhankelijk van de soort, zeer lang, soms jaren, in dit stadium blijven.

Over het algemeen behouden zaden hun kiemkracht het langst onder koude, droge omstandigheden. Zaden hebben een basisstructuur die bestaat uit een embryo dat de nieuwe plant zal produceren, het endosperm dat het embryo, wanneer het actief wordt, van voedsel voorziet en de zaadlobben die extra voedingstoffen opslaan of helpen bij het overbrengen van voeding van het endosperm (de voedselvoorraad) naar de nieuwe plant.

Het zaad zelf is omgeven door een aantal harde, beschermende vezellagen die het isoleren tegen regen, sneeuw, vorst en te hete straling van de zon. Het embryo, waar uiteindelijk de nieuwe plant uit zal voortkomen, heeft twee groeipunten: de wortelkiem, die de wortel produceert en de kiem waaruit de nieuwe scheut ontstaat.

Waterinhoud

De overgang van slapend zaad naar actieve kiem wordt in hoofdzaak veroorzaakt door water. Het meest opvallende van rustend zaad is het bijzonder lage watergehalte. Normaal actief weefsel bevat ongeveer 90 procent water, zaad slechts 10 procent. Er kan geen snelle ontkieming ontstaan, voordat het watergehalte aanzienlijk is gestegen. Deze absorbering van water door het ontkiemend zaad geschiedt in twee fasen. In het eerste stadium neemt het zaad water op dat verdeeld wordt over de inwendige oppervlakten. In dit stadium wordt flink wat water opgenomen.

Bij harde zaden gaat het wat langzamer, omdat het water met moeite door de buitenlaag heen kan dringen. Men kan het proces versnellen door de buitenlaag te kneuzen. Het zaad gaat nu opzwellen, maar we moeten dit niet zien als een teken van groei; dat komt pas in het tweede stadium.

Voor de tweede fase is ook een flinke hoeveelheid water nodig, maar dit moet samengaan met de juiste temperatuur wil het zaad gaan ontkiemen en groeien. De optimale temperatuur verschilt natuurlijk van soort tot soort.

De zaden van plantensoorten uit gematigde klimaten ontkiemen meestal bij circa 20 graden Celsius, terwijl voor de tropische soorten een temperatuur van zo'n 30 tot 35 graden Celsius nodig is.

Tijdens dit tweede stadium groeien de afzonderlijke cellen van het embryo in een proces van snelle uitwisseling van stoffen, waarbij de cellen eerst groeien en zich daarna delen. Water en zuurstof zijn hiervoor onmisbaar en de embryoplant bevat essentiële aminozuren en mineralen die afkomstig zijn uit endosperm.

Wanneer het embryo zich heeft ontwikkeld tot kiemplant en wanneer de embryonale wortels, blaadjes en de stam zijn veranderd in rijpe organen, is het ontkiemen voltooid en is de kiemplant niet langer afhankelijk van de voedselreserves in het endosperm die het embryo in de beginfase wel nodig had.

Waarom geen zaden maar kiemen

Het zaad is, voordat het begint uit te lopen, een waardevolle bron van eiwitten en koolhydraten en bevat bovendien enige vitaminen en mineralen.

Maar de meeste zaden zijn niet bepaalt licht verteerbaar, dat voor veel mensen een reden is om ze niet te eten. Ontkiemend zaad bevat veel minder koolhydraten en is beter verteerbaar, omdat de vetten en het zetmeel worden omgezet in vitaminen, suikers, mineralen en eiwitten. Goed nieuw dus voor mensen die op hun gewicht letten.

Kiemen en hun voedingswaarde

Er is al eerder op gewezen dat het vitamine- en mineraalgehalte hoger wordt als de zaden gaan uitlopen. Zowel vitaminen als mineralen zijn absoluut noodzakelijk voor een goede lichamelijke gezondheid en zelfs in hoogontwikkelde samenlevingen is het geenszins ongebruikelijk dat mensen en tekort hebben aan deze stoffen. Lees voor meer informatie ook deze link

In de twintigste eeuw zijn we ons pas echt gaan realiseren hoe belangrijk vitaminen en mineralen in onze voeding zijn. We realiseerde ons steeds meer dat naarmate de voedselproductie groter wordt en het voedsel meer bewerkingen ondergaat, de mensen meer voedselproducten gaan eten.

Voedselproducten die zich niet meer in hun natuurlijke staat bevinden en die tijdens de bewerking een groot gedeelte van hun voedingswaarde hebben verloren.

Soms wordt een deel van deze voedingsstoffen synthetisch weer aan het voedsel toegevoegd. De grootste verliezen treden ongetwijfeld op bij de in het water oplosbare vitaminen, vooral die van het B-complex en vitamine C, maar ook andere vitaminen worden ernstig aangetast door de moderne productiemethoden, evenals de zo belangrijke mineralen.

Vitamine-inhoud

Om terug te komen op de kiemen: de wetenschappelijke bestudering van de veranderingen die optreden wanneer zaad begint uit te lopen, staat nog in de kinderschoenen en het kan nog wel een tijdje duren voordat we hier een goed beeld van hebben. Het meeste onderzoek is en wordt nog steeds in de Verenigde Staten gedaan, waar men bij bepaalde uitlopende zaden een stijging van meer dan 300 procent in de vitaminen A-waarde en wel 600 procent in de vitamine C-waarde heeft geregistreerd. In veel gevallen, afhankelijk van de soort, was ook sprake van een aanzienlijke toename van vitaminen van het B-complex en van vitamine E.

Mineraalinhoud

De mineralen die maar al te vaak over het hoofd worden gezien, omdat men zoveel nadruk legt op de vitaminen, maar die in feite ontzettend belangrijk zijn voor het behoud van een goede, lichamelijke gezondheid, kunnen onmiddellijk door het lichaam worden benut.

Zetmeel wordt namelijk direct omgezet in enkelvoudige suikers, en kan het menselijk lichaam de energie en de mineraalinhoud snel en gemakkelijk opnemen.

Om een goed overzicht te krijgen en zo te begrijpen hoe belangrijk vitaminen in onze voeding zijn, kunt u de hieronder staande link aanklikken om de vitaminen tabel die is weergegeven te bekijken.

Klik hier voor de Vitamines en mineralen-info

Bouw je eigen Levensenergie Fabriek voor het Raam

Iedere Nederlander is echter in staat om dit tekort aan levensenergie op te vullen door zelf te gaan zaaien, oogsten en direct te consumeren. Hoe gaat dit in zijn werk. Het is eigenlijke heel simpel. Je koopt wat ecologisch kiemzaad en laat deze zaden één nacht in bronwater weken. Hierna legt u de zaden in een kiembakje welke u in de vensterbank plaatst (iedere dag met bronwater spoelen) en na 3-5 dagen heb je een fantastische zonovergoten oogst. Een oogst waar je maar een klein handje per dag van nodig hebt om je levensenergietekort mee aan te vullen. Levensenergie die ook de meest optimale ofwel natuurlijke verhouding van levende vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, vetten, eiwitten, vezels etc. bevat ofwel nagenoeg alles wat een mens maar ook dier nodig heeft om van te leven.

Al Kiemend op weg naar Gezondzijn en Levensgeluk

Nadat u week lang een klein handje vol gekiemde zaden gegeten heeft gaat u het volgende merken:

U krijgt steeds minder snel honger.
U krijgt steeds meer levensenergie.
U krijgt steeds minder (vr) eetbuien.
U valt op een heel natuurlijke manier af zonder strijd.
Uw huid gaat er stralend uitzien.

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Ontvang vandaag nog het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

Bestel hieronder het Gratis boek De Nieuwe Dokters U bent dan automatisch abonnee op de GRATIS nieuwsbrief

P.S. Na uw inschrijving ontvangt u als eerste een bericht in uw mailbox met het verzoek deze inschrijving te bevestigen.

Uw gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt!

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.