Alzheimer

Revolutionaire Medische Ontdekking Hersteld Bij Dementie Het Geheugen

Australische Onderzoekers Hebben Een Nieuwe Niet-invasieve Ultrasone Technologie Ontwikkelt Die De Hersenen Van Neurotoxische Amyloïde Plaques Ontruimt – Structuren Die Verantwoordelijk Zijn Voor Geheugenverlies En Een Afname Van De Cognitieve Functie Bij Alzheimer

Beste Lezer,

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie waarbij er verandering van gedrag en achteruitgang van de geestelijke vermogens optreedt.

Wereldwijd heeft men het al over circa 50 miljoen mensen met Alzheimer. Volgens Alzheimer Nederland zijn er op het moment in Nederland circa 140.000 mensen met Alzheimer.

"Dit aantal zal in de toekomst alleen maar verder toenemen als onderzoekers geen behandelmethode of medicijn ontdekken. Aangezien de gemiddelde levensverwachting nog steeds stijgt, neemt ook het aantal mensen met Alzheimer in Nederland toe. Rond het jaar 2050 kan het aantal dementerenden waarschijnlijk zijn toegenomen tot circa 410.000. Tegen die tijd zal het aantal mensen met Alzheimer in Nederland de 300.000 zijn gepasseerd. Dat is één op 57 Nederlanders, oftewel iets meer dan 2%". Bron: Alzheimer Nederland


Understand Alzheimer's Disease in 3 Minutes

Wat precies de oorzaak van Alzheimer is weten we niet wel is er uit onderzoeken gebleken dat er sprake is van stapeling van eiwitten (amyloïde plaques en neurofibrillaire tangles). Onderstaande afbeelding laat structuren zien die verantwoordelijk zijn voor geheugenverlies en cognitieve functie bij mensen met Alzheimer. Neurofibrillaire tangles en amyloide plaques zitten binnen in de neuronen van de hersenen.

Normale en Alzheimer hersenen
Normale hersenen                                                       Alzheimer hersenen

Wereldwijd gaan de onderzoeken naar de oorzaak en behandeling van Alzheimer - Dementie door. Zo zijn onderzoekers in Australië van het Queensland Brain Institute met een niet-invasieve ultrasone technologie gekomen welke de hersenen van neurotoxische amyloïde plaques ontdoet en het geheugen herstelt.

Alzheimer’s Breakthrough Uses Ultrasound Technology

Professor Götz

Professor Götz

Professor Götz is director of the Clem Jones Centre for Ageing Dementia Research (CJCADR) at the Queensland Brain Institute (QBI)

Australische onderzoekers aan de Universiteit van de Queensland Brain Institute (QBI) zijn met een niet-invasieve ultrasone technologie gekomen die hersenen ontdoet van neurotoxische amyloïde plaatjes.


Using ultrasound to open the blood-brain barrier holds potential for dementia

Neurotoxische amyloïde plaatjes zijn structuren die zover bekent verantwoordelijk zijn voor geheugenverlies en een afname in cognitieve functie (Cognitieve vaardigheden of vermogens hebben te maken met de mate waarin u in staat bent om kennis en of informatie op te nemen en te verwerken) bij personen met Alzheimer.

Als er bij een persoon de ziekte van Alzheimer geconstateerd wordt, blijkt dat meestal het gevolg te zijn van een opbouw van amyloïde plaatjes en neurofibrillaire knopen. Zie de afbeelding.

Het onderzoek team van de Queensland Brain Institute (QBI) aan de Universiteit van Queensland zijn tot een mooie veelbelovende oplossing gekomen hoe de opbouw van defecte beta-amyloïde en tau proteïnen uit de hersenen van iemand met Alzheimer kan worden opgeruimd. Deze studie werd gepubliceerd in Science Translational Medicine.

Blood Brain Barrier


Portuguese Biochemical Society

De bloed-hersenbarrière (BHB) is letterlijk een grens tussen het bloed en de hersenen. De bloed-hersenbarrière kan gezien worden als een poortwachter welke selectief de noodzakelijke stoffen doorlaat maar schadelijke stoffen niet. Vele actieve transportsystemen zijn aanwezig op de bloed-hersenbarrière die benodigde voedingsstoffen naar de hersenen en afvalstoffen juist naar het bloed brengen.

Het Australische onderzoek team beschrijft een techniek waarbij een bepaald type ultrasoon, genaamd niet-invasieve geluidsgolven door het hersenweefsel stralen. Een laag die de hersenen beschermt tegen bacteriën en die de microgliacellen van de hersenen stimuleert om te activeren, kan voorzichtig geopend worden door oscillerende supersnelle geluidsgolven. Microglila cellen zijn in staat de giftige beta-amyloïde klonters welke verantwoordelijk zijn voor de symptomen van Alzheimer te verwijderen.

Het onderzoek team rapporteerde na het testen op muizen een volledig herstel van de geheugenfunctie van 75 % bij de muizen en geen enkele schade aan het omringende hersenweefsel. De behandelde muizen toonden verbeterde prestaties in drie geheugen taken – een doolhof, een test om nieuwe objecten te herkennen, en één om plaatsen te onthouden die ze moeten vermijden.

Professor Götz laat in een persbericht weten zeer enthousiast te zijn over deze innovatie van de behandeling van de ziekte van Alzheimer zonder gebruik te maken van medicatie en hij maar ook zijn team hopen dat hun menselijke proeven kunnen starten in 2017.

Lees hier meer over het Research Article  Alzheimer’s Disease
Scanning ultrasound removes amyloid-β and restores memory in an Alzheimer’s disease mouse model

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Door het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw aan te klikken opent zich in uw browser direct het GRATIS boek. U kunt dit boek De Nieuwe Dokters direct opslaan.

Klik op onderstaande boek en ontvang direct het boek.

 

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Hartelijk dank voor uw bezoek aan de website van de "De Nieuwe Dokters".

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.