Hoe u direct van uw blaas- urineweg ontsteking af kunt komen zonder bijwerkingen!
Wat is een blaasontsteking (cystitis) en waardoor wordt deze veroorzaakt?
Hoe ontstaat een blaasontsteking?
Beste Lezer,
Een blaasontsteking wordt veroorzaakt door een infectie van de urinewegen die tot een ontsteking van de blaas leidt. Bij een ontsteking is de wand aan de binnenkant van de blaas ontstoken maar soms kan ook de urinebuis ontstoken zijn, de buis waardoor de urine vanuit de blaas uw lichaam verlaat. Vrouwen zijn gevoeliger voor een blaasontsteking dan mannen en daarom komt het bij hen ook vaker voor. Het komt ook vaker voor wanneer men in zwangerschap is en dan met name de eerste maanden. Bij mannen gaat een blaasontsteking vaak samen met een ontsteking aan de prostaat. Een afwijking van de urinewegen kan de oorzaak zijn bij een blaasontsteking bij kinderen.
De meest voorkomende oorzaak van een blaasontsteking is dan ook een infectie die vanuit de urinebuis de blaas infecteert. Deze bacterie heet Escherichia coli (E. coli). Dit is een bacterie die normaal in de darmen aanwezig is en kan vanuit de anus via de urinebuis de blaas binnendringen. De E. coli bacterie veroorzaakt een blaasontsteking wanneer deze zich aan de blaaswand vestigt. Dit komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, omdat de vrouwelijke urinebuis en vagina vlak bij de anus liggen. Ook mede doordat de vrouwen een kortere urinebuis hebben dan mannen. Daardoor bereiken bacteriën van buitenaf bij vrouwen gemakkelijker de blaas. De bacteriën hoeven een minder lange weg af te leggen. Er zijn nog een aantal andere oorzaken zoals irritatie door een blaassteen, slechte hygiëne, voedingsstoffen in de voeding die irritatie opwekken, onvoldoende vocht, zwangerschap, chemische stoffen, menopauze. Zo kan ook iemand die diabetes heeft last van een blaasontsteking krijgen door gebruik van bepaalde geneesmiddelen zoals methenaminemandelaat, nitrolurantoïne en cyclofosfamide.
Waar herken ik een blaasontsteking - urinewegontsteking aan?
Een blaasontsteking is te herkennen aan verschijnselen zoals onophoudelijke drang tot urineren, waarbij telkens kleine hoeveelheid sterk ruikende urine naar buitenkomt. Steeds weer aandrang tot plassen maar er komt niets of weinig uit. Een zeurende pijn in de onderbuik, uw zij of onderrug kan een infectie aanduiden. Onaangename reuk van de urine of deze ziet er troebel uit. Ook kan er bloed in de urine zitten.
Wat kunt u doen om een blaasontsteking te voorkomen?
Belangrijk is en goede hygiëne om infectie te voorkomen. Verder kunt u om een blaasontsteking te voorkomen veel zuiver water drinken, minimaal 2 liter per dag.
Wanneer u regelmatig plast spoelt u de bacteriën naar buiten, plas daarom altijd goed uw blaas leeg.
Belangrijk is:
Wanneer u voelt dat u moet urineren, ga dan zo spoedig mogelijk naar het toilet, in plaats van het op te houden.
Drink elke dag minstens 2 liter zuiver water om uw urinesysteem door te spoelen.
Was uw genitaliën vóór de seks, laat ook uw partner hetzelfde doen.
Plas uw blaas leeg na seks.
Draag ondergoed van zuiver katoen.
Vermijd het dragen van nylon panty’s en strakke kleding.
Gebruik geen geparfumeerde zeep, talk poeder of andere soorten deodorant in de buurt van de genitaliën.
Vermijd bubbelbaden.
Heeft u vaginale infecties verhelp deze zo snel mogelijk, vaak moedigen zij blaasinfecties aan.
Hoe is het met de bacteriën en hun voedingsbodem?
Als er bacteriën via uw blaas binnenkomen wordt deze meestal door uw afweersysteem vernietigd. Maar het kan gebeuren dat uw afweersysteem niet goed functioneert en het laat afweten.
Bovendien kunnen er ook goede voedingsbronnen zijn voor de bacteriën waardoor hij overleeft. Belangrijk is een goede voedingsbodem en deze bestaat uit een verstoring van de zure omgeving van de urinewegen en de hoeveelheid van suikers en afvalproducten van suikers. Zoals u wellicht weet hechten en voeden bacteriën zich hiermee en vermenigvuldigen zich dan. Uw afweersysteem kan dan de hoeveelheid bacteriën niet meer tegenhouden waardoor de blaasontsteking ontstaat. Dit doordat de bacteriën zich vaker, steviger kunnen vasthechten aan de blaaswand. Ze zijn moeilijk weg te krijgen, waardoor de ontsteking ook regelmatig terugkeert en een chronische vorm aan gaat nemen.
Is een blaasontsteking te behandelen?
Een blaasontsteking is vaak een vervelende en pijnlijke kwaal. Zo is de blaasontsteking over het algemeen goed te behandelen. Wanneer een vrouw denkt een blaasontsteking te hebben, hoeven ze echter niet altijd direct naar de huisarts, wel wanneer ze zwanger zijn. Ook als de klachten pijnlijk zijn of langer duren dan een week is het verstandig uw huisarts te raadplegen.
Hoe sterk is de werkzaamheid van Cranberry?
De veenbes (Terschellingse) cranberry groeien aan de duinvalleien van staatsbosbeheer en is een natuurlijk middel met een heilzame werking bij urinewegproblemen. Het is een puur lichtgezoete sap goed voor een goede blaasfunctie. Cranberry’s bevatten veel antioxydanten. Door de unieke tanninestructuur kan dit sap een goede invloed hebben op de blaasfunctie. Een dosering van 3 x daags 100 ml (een wijnglas) heeft doorgaans de beste resultaten. De organische zuren die aanwezig zijn in het cranberrysap worden in het lichaam omgezet in hippuurzuur. Hippuurzuur heeft de eigenschap de pH waarde te urine laat dalen. Hierdoor wordt de zuurgraad van de urine gunstig beïnvloed waardoor bacteriegroei wordt tegengegaan en de kans op urineweginfecties kan verminderen.
D-Mannose werkt 50x sterker dan Cranberry
D-Mannose werkt als een zeer krachtig middel tegen blaasontstekingen. In de urine wordt de E. coli biochemisch aangetrokken door de D-Mannose en hecht zich er vervolgens aan waardoor het zich laat wegspoelen gelijktijdig met de urine. Het lichaam neemt D-Mannose niet op in de stofwisseling. D-Mannose komt snel via de nieren in de urinewegen terecht waar het de E. coli meeneemt en ervoor zorgt dat deze weg wordt gespoeld tijdens het urineren. Lees het verhaal van iemand die vele jaren last had van blaasontsteking en eindelijk een oplossing vond. klik hier voor de testimonial
D-Mannose:
Is van pure kwaliteit en zeer effectief.
Levert een bijdrage aan de gezondheid van de blaas en de urinewegen.
Is tot 50+ keer effectiever.
Valt de goede bacteriën niet lastig.
Kan antivirale effecten hebben door D-Mannose receptoren te bezetten waaraan zich normaal een virus zou kunnen hechten.
Verstoort de gewone lichaamsfuncties niet.
Is hypo-allergeen en vrij van toevoegingen.
Veroorzaakt geen schimmelinfecties.
Recent onderzoek aan de University Medical Center in Washington.
Escherichia coli leeft op natuurlijke wijze in het lichaam. Recent onderzoek aan het Washington University Medical Center heeft aangetoond dat de bacterie zelfs kan leven onder de bio-laagjes in de wand van de blaas. Tijdens seksuele activiteiten kunnen de E.coli cellen daaruit worden verdreven naar de blaas om zich daar te vermenigvuldigen en zich aan de blaaswand vast te houden.
Voorkomen is beter dan genezen
Een regelmatige gebruik van een dosis D-Mannose kan bijdragen tot het voorkomen van blaasontstekingen. Als de blaasinfectie verwijderd is, is een afgestreken theelepel per dag genoeg, (lagere dosering voor kinderen, al naar gelang het gewicht) D-Mannose is te gebruiken voor zowel voor vrouwen als mannen.
Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.
Door het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw aan te klikken opent zich in uw browser direct het GRATIS boek. U kunt dit boek De Nieuwe Dokters direct opslaan.
Klik op onderstaande boek en ontvang direct het boek.
WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.
Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden
Hartelijk dank voor uw bezoek aan de website van de "De Nieuwe Dokters".
Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts