Waaraan Herken Je "De Narcist"?

Hij voelt zich graag belangrijk, houdt van macht en Leiding nemen en breekt meer af dan dat hij investeert.

Hij zal altijd prooien zoeken zoals kwetsbare, naïeve of minder ontwikkelde mentaal zwakke personen.

Hij zal altijd de mensen in zijn directe omgeving afhankelijk maken zodat hij de macht (controle) kan krijgen en dus de leiding heeft.

Wist U dat hij er namelijk van overtuigd is dat hem niets mankeert.
(Alles ligt aan de ander)

Waaraan Herken Je "De Narcist"? Narcisme "Persoonlijkheidsstoornis" wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde "Grootsheids Waanzin"
Caravaggio: Narciso
Een Narcist (Persoonlijkheidsstoornis)
De Wolf in Schaapskleren

Wist U trouwens dat Boosheid de enige echte emotie in het leven van een narcist is!

Belangrijk: Mocht je bij het lezen van deze informatie over narcisme herkenningspunten hebben met name van iemand in je directe omgeving neem dan afstand van die persoon. Bescherm jezelf door je niet te laten kwetsen vermijd hem want dat is de enige manier.

Beste Lezer,

Ieder mens maakt wel eens conflict situaties mee in relatie tot zijn/haar partner, gezin en/of familie relaties gedurende zijn/haar leven. Vaak ligt de oorzaak van dergelijke conflict situaties bij de trauma’s en frustraties die een mens in zijn/haar leven heeft opgedaan en nog niet uitgewerkt zijn in zichzelf.

Het oplossen van conflict situaties begint dan ook altijd bij de mens zelf en niet bij de ander die hij/zij de schuld geeft van een bepaald probleem c.q. situatie.

Een van de moeilijkste Trauma verwerking is het oplossen van Narcisme “Persoonlijkheidsstoornis”.

Narcisme is een psychische stoornis.

Narcisme "Persoonlijkheidsstoornis" wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde "Grootsheids Waanzin", een grote behoefte aan bewondering met een heel klein percentage  "Empathie". inlevingsvermogen. De narcist is dan ook altijd opzoek naar slachtoffers. Zwakkere die hij helemaal kan inpakken met zijn charme en dat kan zo ver gaan dat ook superieuren misbruikt kunnen worden door hem.

In eerste instantie komt deze persoon heel charmant en super interessant over maar op den duur blijkt zijn egocentrisme vaak een ernstig obstakel. Hij weet zich namelijk onvoldoende in te leven in de behoeften en noden van anderen.

Het is meestal een ijdel persoon die zichzelf graag hoort spreken (de persoon die ik meemaakte (evert jan beverwijk)  noemt zichzelf van oorsprong een ziener, verhalen verteller vanuit de bron) om zo de aandacht, respect en waardering (door afdwingen) te krijgen en dat is precies wat hij hard nodig heeft. De aandacht houdt zijn broze zelfbeeld in stand en dat is van levensbelang voor hem. Om die aandacht te krijgen, kwetst hij al gauw mensen die het dichtst bij hem staan, zoals de partner en kinderen.

Hij heeft een enorme drang om liefde bij mensen te kopen zodat zij hem aardig en populair vinden om zo succesvol over te komen want dat is wat hij absoluut nodig heeft om aandacht en indruk te maken op de buitenwereld.

Hij kan heel charmant zijn en zich voordoen als geweldig sociaal voelend mens. Ja echt, hij kan bijna iedereen inpakken met zijn charme en leugens. Hij is er namelijk van overtuigd dat hem niets mankeert. Let op!! Het is dan ook te hopen dat je er snel achter komt dat je met een narcist te maken hebt.

The psychology of narcissism - W. Keith Campbell
Nederlands ondertiteld

There is no conversation with a narcissist.

Dr. Greg Hamlin explains the two major characteristics of the narcissistic personality type and offers some tips for how to communicate more effectively with people who show these characteristics. Ga nu naar de uitleg van Dr Greg Hamlin

Wanneer hij de situatie niet meer onder controle blijkt te hebben of het gaat niet zoals hij had gedacht kan hij zeer agressief worden. Hij kan dan onberekenbaar worden wat zich kan uiten in stalken of hij wordt heel agressief, maar het meest wonderlijke is dan dat hij zichzelf nog het meest (zielige) slachtoffer vind en dat weet hij weer uitstekend naar de buitenwereld over te dragen.

Hij is een grootmeester in het verspreiden roddels over mensen met name hun exen om zichzelf zo schoon te praten.

Het toppunt is dat hij zo ontzettend goed kan liegen “acteren” dat de meeste mensen niet beseffen dat ze met een narcist/psychopaat te maken hebben omdat hij zo normaal lijkt in de omgang maar dat is juist het verontrustende kenmerk van de narcist/psychopaat?

Kenmerken Van Narcisme “Persoonlijkheidsstoornis” zijn onder andere:

- zijn gevoelens van grootsheid en eigen belangrijkheid zoals het overdrijven in zijn prestaties, talent, kennis etc.
- hij eist als superieur beschouwd te worden ook wanneer zijn prestaties hiertoe geen aanleiding geeft
- hij voelt zich boven de wet verheven
- hij wil altijd aan het woord zijn (verhalen vertellen) en zal altijd opzoek blijven naar aandacht
- hij kan heel normaal overkomen, noemt zichzelf geestelijk neuroloog
- hij eist dat jij degene bent die dingen opgeeft en is ervan overtuigt dat hij meer rechten heeft dan anderen
- hij eist dan ook dat anderen zich aanpassen aan zijn onredelijke verwachting van een voorkeurs behandeling
- hij is geobsedeerd met fantasieën over (al)macht, genialiteit, schoonheid of een ideale liefde
- hij streeft naar macht
- hij wil de controle hebben
- hij laat vele gebroken harten achter
- hij heeft enorme behoefte aan bewondering, aandacht en wil dan ook een bevestiging
- hij kan overtuigend liegen
- hij kent geen schuldgevoel
- hij heeft gebrek aan eigenwaarde
- hij is manipulerend, liegt en gebruikt (dus misbruikt) anderen om zijn doel te bereiken
- hij is goed in claimen en manipuleren
- hij kan nooit zijn excuus aanbieden
- hij heeft een pantser om zich heen
- hij is onderontwikkeld in het inlevingsvermogen (Empathie)
- hij kan als een stoomwals over je heen denderen
- hij kan geen compromis sluiten
- hij kan of wil geen rekening houden met de behoeften of opvattingen van anderen
- hij is uiterst gevoelig voor kritiek
- hij is op zichzelf gericht
- hij zal steeds van normen en waarden veranderen
- hij geniet van de vernederingen
- hij is jaloers dat gepaard kan gaan met woede, hetgeen leidt tot paranoïde wanen (Psychopaat)
- hij claimend, kan bezitterig en dwingend zijn
- hij gedraagt zich arrogant en voelt zich superieur, boven de wet verheven en alom aanwezig (Grootsheid)
- hij is achterdochtig (wantrouwend)
- hij zoekt steeds de conflicten op
- hij wordt kwaad als hij wordt tegengesproken met name door mensen die hij beschouwt als minderwaardig

Keert u zich eens tegen een persoon waarvan u het onderbuikgevoel heeft dat hij narcistisch is. U komt er dan zeer snel erachter omdat hij dingen gaat doen wat iedere logica van een normaal denkend iemand te boven gaat, ja, u gaat dat merken want dan valt hij "als narcist" door de mand.

Hij wil er zo graag bij horen. Hij geeft de mensen graag het idee dat het hem altijd goed gaat, al moet de hij zich diep in de schulden steken. Hij overdrijft en denkt en gelooft ook echt dat hij diegene is waar het om draait hij voelt zich dan ook heel belangrijk. Hij is ook afgunstig en mijdt mensen die succesvoller zijn. Hij is er namelijk van overtuigd dat hem niets mankeert.

Uit vele onderzoeken en praktijk ervaringen is gebleken dat narcisme een zwaar geestelijke persoonlijkheidsstoornis is die moeilijk of helemaal niet te behandelen is. De meeste narcisten eindigen dan ook in een inrichting waar ze door mensen met veel ervaring worden behandeld. U zal begrijpen dat ze met hun charmes (acteren) beginnelingen om hun vinger winden.

Wanneer je een relatie hebt met hem wens ik je heel veel sterkte want dat zul je nodig hebben. Je kunt je afvragen wanneer je de stap neemt de relatie te beëindigen. Weet dat het moedig is om de narcist te verlaten, hem achter te laten in zijn eigen spiegel ofwel leugen.

Boosheid dat is de enige echte emotie in het leven van een narcist

Hij sleept zich door het leven heen en het enige verzetje wat hij heeft is het saboteren van het geluk van anderen. Hij is zo angstig voor falen dat hij veel dingen zelf al niet meer onderneemt. Het zou eens fout kunnen gaan. Nee, hij doet dat via anderen.

Wat te doen als je “De Narcist”ontmoet?
Dit is misschien wel de belangrijkste vraag. “Stel je op geen enkele manier kwetsbaar op. Ga bij een kort treffen geen echt contact aan. Glimlach en loop weg. Op elke bijeenkomst met veel mensen loopt hij rond op zoek naar zwakheden. Let bij langdurige interacties zorgvuldig op de ander en houd elk merkwaardig gedrag in de gaten. Hij beweegt en is daarbij voortdurend op zoek naar allianties. Misschien weet hij dat jij niet kwetsbaar bent, maar gebruikt hij bepaalde informatie over jou om overwicht op anderen te krijgen. Het is een schaakspel. Hij bespeelt een hele groep, zoekend naar een of twee kwetsbare mensen die hij kan gebruiken om te bemachtigen wat hij wil hebben, of het nu seks, geld of macht is. Dus observeert hij hoe zijn doelwit met anderen omgaat en bedenkt hij hoe hij moet afrekenen met een argwanende broer, zus vriend, etc. Hij legt contact met deze mensen en maakt ze onschadelijk door zich aardig voor te doen. Veel mensen zijn minder of meer indirect wel enigermate te gebruiken. Hoe bescherm je je daartegen? Door mensen te waarschuwen voor deze persoon. Wees wel voorzichtig. Als je te veel stampij maakt, zou hij het je wel eens betaald kunnen zetten.”

Lees voor meer informatie over Traumaverwerking in deze link

Wilt u meer lezen over De Narcist klik dan op deze link

Lees ook deze Open Brief die inzicht geeft over het zelfbeeld van een Narcist
Note van de Redactie: Deze Open Brief is geschreven door evert jan beverwijk (zie ook informatie Bron: PateoPedia) die niet alleen te maken heeft met een Persoonlijkheidsstoornis maar ook te maken heeft met Stemmingswisselingen. Hij hoort zichzelf dan ook graag spreken (noemt zichzelf van oorsprong een ziener, verhalen verteller om zo de aandacht, respect en waardering (door afdwingen) te krijgen en dat is precies wat hij hard nodig heeft. De aandacht houdt zijn broze zelfbeeld in stand en dat is van levensbelang voor hem. Om die aandacht te krijgen, kwetst hij al gauw mensen die het dichtst bij hem staan zoals de partner en kinderen. Met zijn Charmante Acteren zal evert jan beverwijk altijd prooien (volgelingen) zoeken zoals kwetsbare, naïeve of minder ontwikkelde mentaal zwakke personen. Bron: PateoPedia Johan Oldenkamp

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Door het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw aan te klikken opent zich in uw browser direct het GRATIS boek. U kunt dit boek De Nieuwe Dokters direct opslaan.

Klik op onderstaande boek en ontvang direct het boek.

 

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Hartelijk dank voor uw bezoek aan de website van de "De Nieuwe Dokters".

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.