Een Hoge Dosis Vitamine C Blijkt Levensreddend Te Zijn Voor Mensen Met Een Ernstige Bloedvergiftiging (Sepsis)

Vitamine C In Hoge Dosis Via Het Infuus Direct In De Bloedbaan Na Hartstilstand

Dr Marik Paul Vitamine C In Hoge Dosis Via Het Infuus Direct In De Bloedbaan Na Hartstilstand
Dr. Paul E. Marik, MBBCh Chief, Pulmonary And Critical Care Medicine

Beste Lezer,

Een hoge dosis vitamine C blijkt levensreddend te zijn voor mensen met een ernstige bloedvergiftiging na een hartstilstand (sepsis). Vitamine C vermindert de productie van zuurstofradicalen en kan zo de schade tegen gaan. Een hoge dosis vitamine C is veilig en vormt geen risico!

Dit heeft Prof.dr. Paul E. Marik, verbonden aan de Eastern Virginia Medical School te Norfolk (USA) onlangs vastgesteld.

Na een standaardbehandeling met cortisol en thiamine overleed 40 procent van zijn sepsis-patiënten, maar sinds de toevoeging van hoge doses vitamine C is dat percentage gedaald naar 0 (nul).

Dr. Marik had geconstateerd dat in het bloed van sepsis-patiënten de vitamine C concentratie extreem laag was.

Mensen die een hartstilstand overleven daarvan overlijden er elke week alleen al in Nederland alsnog 12 in het ziekenhuis.

Onderzoekers willen zeer snel na een hartstilstand een hoge dosis vitamine C rechtstreeks in de bloedbaan toedienen. Ze denken dat de sterfte, orgaanschade en behandelduur hiermee fors zou kunnen verminderen.

Naar schatting sterven elk jaar wereldwijd 8 miljoen mensen aan sepsis.

Daar gaat volgens prof. Marik nu verandering in komen. Voor meer informatie klik op deze link

Paul Marik, MBBCh, ontwikkelde de nieuwe behandeling met de zorg voor patiënten in de algemene intensive care afdeling van het Sentara Norfolk General Hospital in Norfolk, Virginia.

Zijn formule bestaat uit drie veel voorkomende verbindingen die intraveneus worden toegediend: vitamine C, steroïden en thiamine.

Al vele jaren geleden is al vastgesteld dat vitamine C in hoge doses levensreddend is bij de behandeling van ernstige virusinfecties.

Linus Pauling

Linus Pauling was een talentvol chemicus, die voor zover bekend als enige ter wereld

Linus Pauling was een talentvol chemicus, die voor zover bekend als enige ter wereld in zijn eentje twee Nobelprijzen in de wacht sleepte maar ook legde hij de basis voor de orthomoleculaire geneeskunde. Pauling hield zich in zijn wetenschappelijke carrière al vroeg bezig met biomoleculen en dan met name de structuur vooral van eiwitten, maar ook met de fysiologie en pathofysiologie. Paulings reputatie kwam in het geding toen hij bekendheid gaf aan zijn inzichten over de werking van hoge doses vitamine C bij verkoudheid.

Linus Pauling (1901-1994) behoort dan ook tot een van de meest invloedrijke en gelauwerde wetenschappers ooit. In 1970 begon Pauling zijn wetenschappelijke publicaties over de relatie tussen vitamine C tekorten en allerlei aandoeningen. Hij toonde aan dat vitamine C in veel grotere hoeveelheden nodig is. Meer informatie leest u hier

Ook genas de Amerikaanse huisarts dr. Frederick Klenner elke poliopatiënt in de periode van 1948-1949 die bij hem kwam door intraveneuze toediening van hoge doses vitamine C. Alle zestig poliopatiënten die hij heeft gehandeld waren binnen 3 dagen zonder verlamming weer op de been.
Dr. Frederick Klenner publiceerde in 1948 zijn succesvolle behandelingen van tientallen patiënten met virale longontsteking door toediening van hoge doses vitamine C.

Een hoge dosis vitamine C blijkt levensreddend te zijn voor mensen met een ernstige bloedvergiftiging na een hartslistand. Onderzoek heeft aangetoond dat een hoge dosis vitamine C veilig is en geen risico vormt voor de mens die na een hartstilstand snel een infuus vitamine C toegediend krijgt.

Vitamine C is goedkoop en in elk ziekenhuis beschikbaar.

Prof. dr. Heleen Oudemans, mensen die een hartstilstand hebben overleefd snel een hoge dosis vitamine C in de bloedbaan toedienen.
Prof. dr Heleen Oudemans Amesterdamse VU Medisch Centrum

Prof. dr. Heleen Oudemans van de afdeling Intensive Care in het Amsterdamse VU Medisch Centrum gaat samen met zes andere ziekenhuizen mensen die een hartstilstand hebben overleefd snel een hoge dosis vitamine C in de bloedbaan toedienen.

Uit eerder onderzoek was gebleken dat, na reanimatie, 60% van de patiënten te lage vitamine C spiegels had, waardoor veel orgaanschade ontstaat.

Van de mensen die een hartstilstand overleven, overlijdt de helft later alsnog in het ziekenhuis.

De onderzoekers van de Intensive Care Volwassenen van VUmc vinden dat veel te veel.

Zij willen daarom zeer snel na een hartstilstand een hoge dosis vitamine C rechtstreeks in de bloedbaan toedienen. Ze denken dat de sterfte, orgaanschade en behandelduur hiermee fors zou kunnen verminderen door na hartstilstand snel een infuus vitamine C

Vitamine C vermindert de productie van zuurstofradicalen en kan zo de schade tegen gaan. "Deze zogenaamde antioxidante werking beperkt de schade'" vertelt prof. dr. Heleen Oudemans, bedenker van het project. "Als vitamine C in een hoge dosis en direct via het infuus wordt gegeven kunnen de antioxidante effecten enorm zijn".

Lees meer over genees jezelf van binnenuit in het Gratis boek De Nieuwe Dokters.

Door het GRATIS boek "De Nieuwe Dokters" 7 Stappen Naar Een Gezond En Gelukkig Leven In De 21ste Eeuw aan te klikken opent zich in uw browser direct het GRATIS boek. U kunt dit boek De Nieuwe Dokters direct opslaan.

Klik op onderstaande boek en ontvang direct het boek.

 

Gratis boek De Nieuwe Dokters "7stappen naar een gezond en gelukkig leven in de 21ste Eeuw"

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.

Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden

Hartelijk dank voor uw bezoek aan de website van de "De Nieuwe Dokters".

Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts

Website onderhoud Wim Vos Automatisering.