De Nieuwe Dokters

Genees Jezelf In De 21ste Eeuw

De Overgang

Het fenomeen De Overgang wordt al honderden jaren gezien als een van de moeilijkste perioden in een mensenleven. Vandaag gaat we het echter niet hebben over de bekende (hormoniale) verschijnselen in de overgang zoals stemmingswisselingen, opvliegers, hartritmestoornissen, warmte- en zweetaanvallen, gevoelloosheid, droge schede, slapeloosheid, geen zin in seks, roodheid in gezicht, hals en borst, depressie, agressie, boosheid, woede, haat, moeheid, hoofdpijn, geheugenverlies, gejaagdheid, gewichtstoename, pijnlijke en gevoelige borsten etc. maar over het onverwerkte verleden dat vaak naar boven komt in deze periode. Vooral mensen die in de voorafgaande 50 jaar veel gezwegen hebben over traumatische gebeurtenissen in hun leven kunnen heftige overgangsverschijnselen ondervinden die niet alleen door de persoon zelf verwerkt dienen te worden maar ook door de partner en het gezin c.q. familie waarbinnen deze onverwerkte gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

De belangrijkste TIP die voor, tijdens en na De Overgang ook wel Menopauze genoemd gegeven kan worden is MET ELKAAR PRATEN EN ECHT LUISTEREN

Maar wat doe je als de man of vrouw in de overgang helemaal niet meer wil praten en zich volledig afgesloten heeft voor jou en zijn/haar omgeving. Ja, dat leer je  tijdens de cursus “Hoe herstel ik mijn Zelfhelend Vermogen”. Lees hier meer over een tijdelijk geheugenverlies "het Trauma Narcisme"

WIST U DAT IEDEREEN DIE OOIT CHRONISCH ZIEK IS GEWEEST, WEET DAT GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE IN HET LEVEN IS.
Geen Copyright Dus Geef Het Door aan vrienden en gelijkgezinden
Belangrijk: Raadpleeg bij lichamelijke en geestelijke klachten altijd eerst uw huisarts